Jednoduchý recept

Veganské "sýrové" špecle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61117
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Bio Krupice z tvrdé pšenice
1 špetka Kurkuma
300 ml Minerální voda perlivá
4 polévková lžíce Mouka sójová odtučněná
300 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
250 g Smetana ovesná
1 kávová lžička Sůl
300 g Sýr veganský

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 163kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
10% Sodík 195 mg
3% Bílkoviny 2 g

Veganské "sýrové" špecle postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.

2

Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.

3

Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept