Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61118

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Citrony
90 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř citronový
3 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Gran Moravia
3 špetka Sůl bylinková
6 ks Čekanka
100 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 956kJ
3% Sacharidy 12 g
93% Tuky 70 g
5% Sodík 104 mg
22% Bílkoviny 12 g

Čekanka po italsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté čekankové puky rozřízneme podélně na poloviny. Pekáč vytřeme máslem (40g), na něj poklademe čekanku řezy vzhůru. Z chemicky neošetřeného citrónu do misky nastrouháme kůru a šťávu vymačkáme do skleničky. Prorostlý špek pokrájíme na malé kostičky, z omyté petrželky setřepeme vodu a posekáme ji nadrobno. V míse promícháme čerstvou strouhanku se slaninou, petrželkou, nastrouhanou citrónovou kůrou, solí, pepřem, chilli a 1/2 nastrouhaného sýra.

2

Čekanku posypeme připravenou strouhankou, poklademe na ni plátky másla (50g), pokapeme citrónovou šťávou, pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Budeme ji péct 40 minut, poté pekáč vyjmeme, čekanku polijeme smetanou a vrátíme ji nazpět do trouby. Budeme ještě péct přibližně 15-20 minut, do doby, až bude mít zlatou kůrku. Upečenou čekanku rozdělíme na talíře a hned servírujeme.

Poznámka

K upečené lahodné čekance se hodí čerstvé bílé pečivo nebo bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept