Linguine s pečenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pečenou zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6112 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
125 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
4 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 624,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka. Cibule a rajčata rozpůlíme. Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky. Do pekáče rozložíme v jedné vrstvě zeleninu, přelijeme olejem a octem, ochutíme solí a pepřem. Pečeme asi 50min doměkka, poté rozmixujeme na hladkou kaši. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Rozdělíme je na talíře a přidáme zeleninovou kaši. Posypeme strouhaným parmazánem, olivami, pepřem a podáváme. |