Recept

Pečená dýňová pochoutka se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61120
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
3 kg Dýně Hokkaidó
30 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
80 g Špek
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
260 g Sýr Eidam cihla 30%
300 ml Smetana jihočeská trvanlivá31%

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 095kJ
20% Sacharidy 71 g
90% Tuky 68 g
35% Sodík 706 mg
119% Bílkoviny 67 g

Pečená dýňová pochoutka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Z omyté a osušené dýně seřízneme vršek, přibližně v poslední horní třetině. Vršek pak použijeme místo pokličky. Z dýně lžicí vydlabeme semínka a vlákna, pak ji položíme na větší čtverec alobalu, předtím spodek pod dýní potřeme olejem. Troubu předehřejeme na 190°C.

2

Anglickou slaninu, špek a cibuli pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a dva větší stroužky prolisujeme. Omytou petrželovou nať a čerstvé šalvějové lístky pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle.

3

V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu se špekem, jakmile se začne smažit, přidáme cibuli a vše orestujeme dorůžova. Přimícháme strouhanku, pak pánev odstavíme z plotny a když směs mírně vychladne, přimícháme petrželku, šalvěj, česnek a sýr. Směs dochutíme čerstvě pomletým pepřem, solí, chilli a znovu promíchanou směs vložíme do vydlabané dýně. Přilijeme smetanu, vidličkou směs propícháme, aby se smetana vsákla. Dýni poté zakryjeme vrškem, celou dýni potřeme olejem a zabalíme do alobalu. Dáme ji na plech a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 2 hodiny.

4

Upečenou dýni rozbalíme, pokrájíme na porce a podáváme.

Poznámka

K dýni můžeme podávat hlávkový salát s citrónovou zálivkou a čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept