Recept

Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61121

Ingredience

160 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Dýně Hokkaidó
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 436 mg
29% Bílkoviny 16 g

Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.

2

Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.

3

Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.

Poznámka

Takto připravená omáčka je výborná k bramborovým nokům, špagetám a jiným těstovinám. Horké noky i špagety před politím dýňovou omáčkou posypeme nastrouhaným sýrem (parmazán, plísňový sýr, eidam..)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept