Tagliatelle s olivami a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s olivami a kapary
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61122 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy nakládané |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata loupaná celá |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 329,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Feferony, Kapary sterilované, Limetková šťáva, Olivy nakládané, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sůl mořská, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčata loupaná celá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s olivami a kapary postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut. |
2 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích. |