Jednoduchý recept

Tagliatelle s olivami a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61122
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 ks Feferony
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy nakládané
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata loupaná celá
1 kávová lžička Sůl mořská
Těstoviny
1 polévková lžíce Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
28% Sacharidy 100 g
15% Tuky 11 g
103% Sodík 2 g
30% Bílkoviny 17 g

Tagliatelle s olivami a kapary postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.

2

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.

3

Podáváme v hlubokých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept