Dortíčky s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortíčky s hruškami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61132 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
400 g | Listové těsto |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 ks | Hrušky |
150 g | Mandle mleté |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 563,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 108,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Citronová šťáva, Hrušky, Med včelí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Mandle mleté, Smetana 33% (šlehačka), Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortíčky s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Opláchnuté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu vlijeme víno, citronovou šťávu, přidáme hrušky a chvíli dusíme (cca 3 minuty). Poté odstavíme a hrušky necháme okapat. Poté je podélně několikrát nařízneme. |
3 | V misce smícháme mleté mandle se smetanou a medem. |
4 | Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na 3 mm, vykrájíme oválky větší než velikost hrušek. Oválky vyložíme na plech a vidličkou propícháme. Středy potřeme mandlovou náplní, poklademe hruškami řeznou stranou dolů. Okraje oválků potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. |
5 | Upečené dortíčky necháme mírně zchladnout, potřeme rybízovým želé a podáváme. |