Jednoduchý recept

Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61137
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 ks Šalotka
200 g Smetana špaldová
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé veganské
500 ml Vývar zeleninový
300 g Žampiony čerstvé
Těstoviny
1 polévková lžíce Sůl
500 g Těstoviny grahamové
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
32% Sacharidy 116 g
16% Tuky 12 g
66% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut.

2

Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme.

3

Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve.

4

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept