Lilky plněné kořeněnou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné kořeněnou směsí
Lilky plněné kořeněnou směsí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61138 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Koření ras el hanout |
4 ks | Lilek |
50 g | Mandle mleté |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Lilek, Pepř bílý, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový, Petržel - nať, Sirup Monin - granátové jablko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné kořeněnou směsí postup přípravy receptu:
1 | Lilky podélně rozkrojíme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě slupkou dolů asi 15 minut. Po částečném vychladnutí lžičkou vydlabeme z lilků dužinu tak, aby zůstal 2cm široký okraj. Dužinu potom nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nasekanou na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený celer. Pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. |
3 | Do pánve přidáme nasekanou dužinu z lilků, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, koření ras el hanout a sirup. Dochutíme skořicí, cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podusíme ještě 5 minut a nakonec vmícháme mleté mandle. |
4 | Zapékací mísu vymažeme olejem. Vydlabané lilky uvnitř osolíme, opepříme a rozložíme je do mísy. Naplníme připravenou směsí a zakapeme zbylým olejem. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |