Jednoduchý recept

Lilky plněné kořeněnou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61138
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Koření ras el hanout
4 ks Lilek
50 g Mandle mleté
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
8% Sacharidy 29 g
25% Tuky 19 g
13% Sodík 250 mg
13% Bílkoviny 7 g

Lilky plněné kořeněnou směsí postup přípravy receptu:

1

Lilky podélně rozkrojíme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě slupkou dolů asi 15 minut. Po částečném vychladnutí lžičkou vydlabeme z lilků dužinu tak, aby zůstal 2cm široký okraj. Dužinu potom nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nasekanou na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený celer. Pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut.

3

Do pánve přidáme nasekanou dužinu z lilků, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, koření ras el hanout a sirup. Dochutíme skořicí, cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podusíme ještě 5 minut a nakonec vmícháme mleté mandle.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem. Vydlabané lilky uvnitř osolíme, opepříme a rozložíme je do mísy. Naplníme připravenou směsí a zakapeme zbylým olejem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept