Řeřichová polévka s bylinkovými krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichová polévka s bylinkovými krutony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61139 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Polévka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Margarín |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Řeřicha |
100 ml | Smetana ovesná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé veganské |
500 ml | Vývar zeleninový |
Bylinkové krutony | |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Margarín |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 352,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 689,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Řeřicha, Sůl, Česnek, Chléb toastový, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Margarín, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ovesná, Víno bílé veganské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichová polévka s bylinkovými krutony postup přípravy receptu:
1 | Trochu řeřichy necháme stranou na ozdobu, zbylou nahrubo nasekáme. |
2 | V hrnci na rozehřátém margarínu necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poprášíme moukou, chvíli mícháme a potom zalijeme vínem. Když se tekutina téměř vyvaří, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. |
3 | Příprava krutonů: Plátky chleba nakrájíme na kostičky. Do pánve s margarínem nasypeme kostičky chleba, osolíme, opepříme, vsypeme česnek a za stálého míchání kostičky opečeme dokřupava. Před dokončením přidáme nasekanou petrželku a pažitku. |
4 | Do polévky přidáme polovinu nasekané řeřichy a ovesnou smetanu. Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme. Potom vmícháme zbylou nasekanou řeřichu a polévku podle chuti osladíme, osolíme a opepříme. |
5 | Při podávání doplníme každou porci chlebovými krutony a ozdobíme řeřichou. |