Jednoduchý recept

Řeřichová polévka s bylinkovými krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61139

Ingredience

Polévka
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Margarín
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana ovesná
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé veganské
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
2 hrst Řeřicha
Bylinkové krutony
100 g Chléb toastový
2 polévková lžíce Margarín
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
8% Sacharidy 29 g
17% Tuky 13 g
48% Sodík 959 mg
13% Bílkoviny 7 g

Řeřichová polévka s bylinkovými krutony postup přípravy receptu:

1

Trochu řeřichy necháme stranou na ozdobu, zbylou nahrubo nasekáme.

2

V hrnci na rozehřátém margarínu necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poprášíme moukou, chvíli mícháme a potom zalijeme vínem. Když se tekutina téměř vyvaří, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut.

3

Příprava krutonů: Plátky chleba nakrájíme na kostičky. Do pánve s margarínem nasypeme kostičky chleba, osolíme, opepříme, vsypeme česnek a za stálého míchání kostičky opečeme dokřupava. Před dokončením přidáme nasekanou petrželku a pažitku.

4

Do polévky přidáme polovinu nasekané řeřichy a ovesnou smetanu. Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme. Potom vmícháme zbylou nasekanou řeřichu a polévku podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.

5

Při podávání doplníme každou porci chlebovými krutony a ozdobíme řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept