Telecí mozeček přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí mozeček přírodní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6114 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Telecí mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 416,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Telecí mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí mozeček přírodní postup přípravy receptu:
1 | Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou. |
2 | Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou. |
3 | Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu. |
Poznámka
Jako příloha je vhodné čerstvé pečivo, topinky, brambory a saláty.