Jednoduchý recept

Telecí mozeček přírodní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6114
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
0% Sacharidy 2 g
21% Tuky 15 g
13% Sodík 256 mg
23% Bílkoviny 13 g

Telecí mozeček přírodní postup přípravy receptu:

1

Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou.

2

Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou.

3

Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.

Poznámka

Jako příloha je vhodné čerstvé pečivo, topinky, brambory a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept