Jednoduchý recept

Veganské fondue s bagetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61141
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
50 g Kvasnicové vločky
2 polévková lžíce Mandlové pyré
1 špetka Muškátový oříšek
100 ml Olej řepkový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Potravinářský škrob
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé veganské
600 ml Vývar zeleninový
2 ks Bageta

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 788kJ
23% Sacharidy 83 g
39% Tuky 29 g
81% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Veganské fondue s bagetkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.

2

Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.

3

Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.

4

V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.

5

Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).

Poznámka

Můžeme podávat i kousky čerstvé nebo blanšírované zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept