Veganské fondue s bagetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veganské fondue s bagetkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61141 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
50 g | Kvasnicové vločky |
2 polévková lžíce | Mandlové pyré |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 ml | Olej řepkový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Potravinářský škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé veganské |
600 ml | Vývar zeleninový |
2 ks | Bageta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 366,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Bageta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kvasnicové vločky, Mandlové pyré, Olej řepkový, Potravinářský škrob, Víno bílé veganské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Veganské fondue s bagetkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky. |
2 | Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue. |
3 | Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka. |
4 | V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem. |
5 | Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly). |
Poznámka
Můžeme podávat i kousky čerstvé nebo blanšírované zeleniny.