Jednoduchý recept

Salát z polníčku a uzeného tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61142
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 ml Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
1 ks Mango
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Salát Polníček
1 špetka Sůl
100 g Tofu uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
13% Sacharidy 47 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 66 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z polníčku a uzeného tofu postup přípravy receptu:

1

Mango oloupeme, vypeckujeme a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je tyčovým mixerem na pyré (můžeme přilít trochu vody).

2

V hrnci přivedeme k varu balsamico s 50g cukru a zvolna vaříme do krémové konzistence.

3

V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dokřupava tofu nakrájené na nudličky. Vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme s vinným octem, panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. Zálivku mírně osladíme, osolíme a opepříme.

5

Zbylé mango nakrájíme na plátky. Omytý polníček přidáme do mísy k zálivce a vše promícháme.

6

Na talíře rozložíme vždy kopeček mangové pěny, na něj nakapeme balsamicový dresink a rozetřeme jej špejlí. Na tento podklad dáme trochu polníčku a ozdobíme plátky tofu a manga.

7

Salát ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept