Jednoduchý recept

Špaldové špagety s cuketou a tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61144
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 špetka Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčka Tahini
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Potravinářský škrob
1 kávová lžička Sirup rýžový
400 g Špaldové celozrnné těstoviny
1 polévková lžíce Sůl
250 g Tofu uzené
4 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
3% Sacharidy 12 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 880 mg
23% Bílkoviny 13 g

Špaldové špagety s cuketou a tofu postup přípravy receptu:

1

V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme špagety.

2

V pánvi na 2 lžících sezamového oleje necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme osušené, na kostky nakrájené uzené tofu a opečeme je po všech stranách. Osolíme, opepříme, ochutíme rýžovým sirupem a směsí pěti koření.

3

Sezamovou pastu (tahini) vmícháme do vývaru a směsí zalijeme tofu. Přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu a necháme zvolna povařit 3 minuty. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.

4

Zbylý sezamový olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme omyté, na tenké nudličky nakrájené cukety a prohříváme je 1-2 minuty.

5

Uvařené špagety slijeme a po okapání upravíme na talíře. Na každou porci přidáme hrst cuketových nudliček a naběračku omáčky s uzeným tofu.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept