Špaldové špagety s cuketou a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové špagety s cuketou a tofu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61144 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Potravinářský škrob |
1 kávová lžička | Sirup rýžový |
400 g | Špaldové celozrnné těstoviny |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Tofu uzené |
4 l | Voda pitná |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 192,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 161,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej sezamový, Omáčka Tahini, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářský škrob, Sirup rýžový, Špaldové celozrnné těstoviny, Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové špagety s cuketou a tofu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme špagety. |
2 | V pánvi na 2 lžících sezamového oleje necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme osušené, na kostky nakrájené uzené tofu a opečeme je po všech stranách. Osolíme, opepříme, ochutíme rýžovým sirupem a směsí pěti koření. |
3 | Sezamovou pastu (tahini) vmícháme do vývaru a směsí zalijeme tofu. Přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu a necháme zvolna povařit 3 minuty. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Nakonec přidáme nasekaný koriandr. |
4 | Zbylý sezamový olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme omyté, na tenké nudličky nakrájené cukety a prohříváme je 1-2 minuty. |
5 | Uvařené špagety slijeme a po okapání upravíme na talíře. Na každou porci přidáme hrst cuketových nudliček a naběračku omáčky s uzeným tofu. |
6 | Ihned podáváme. |