Jednoduchý recept

Kapustový nákyp se sušenými meruňkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61146
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
1 špetka Cukr třtinový
1000 g Kapusta hlávková
3 polévková lžíce Kvasnicové vločky
100 g Mandlové pyré
100 g Meruňky sušené
500 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Skořice mletá
5 polévková lžíce Smetana ovesná
150 g Sójový jogurt bílý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 943kJ
23% Sacharidy 83 g
13% Tuky 10 g
45% Sodík 904 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kapustový nákyp se sušenými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme kapustu a společně orestujeme. Potom přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory s mrkví a vmícháme sušené meruňky. Restujeme ještě 3 minuty. Zalijeme vývarem a pod pokličkou vše dusíme asi 45 minut za občasného promíchání. Nakonec dochutíme cukrem, špetkou muškátu, skořicí, solí a pepřem. Směs dáme do zapékací mísy.

3

Mandlové pyré rozmícháme s 200ml vody, kvasnicovými vločkami, sójovým jogurtem a ovesnou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu v míse.

4

Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept