Recept

Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61148
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Řízky
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Cizrna konzervovaná
1 polévková lžíce Hořčice
2 kávová lžička Kapary sterilované
0,5 kávová lžička Kari koření
100 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Potravinářský škrob
50 g Smetana sójová
60 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vývar zeleninový
Omáčka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 kávová lžička Pepř zelený mletý
1 kávová lžička Potravinářský škrob
200 g Smetana ovesná
50 ml Víno bílé veganské
2 polévková lžíce Voda pitná
120 ml Vývar zeleninový
Salát
2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Čekanka
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Nektar z agáve
4 polévková lžíce Olej olivový
400 g Rajčata Cherry
100 g Salát Polníček

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
10% Sacharidy 36 g
49% Tuky 37 g
36% Sodík 724 mg
13% Bílkoviny 8 g

Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky.

2

Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.

3

Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.

4

Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme.

5

Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept