Frittata s uzeným pstruhem a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s uzeným pstruhem a fenyklem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6115 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
40 g | Fenykl obecný |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pstruh |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
85 g | Sýr Čedar |
200 g | Těstoviny Fettuccine |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 380,8mg |
Draslík | 770,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fenykl obecný, Muškátový oříšek, Pstruh, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s uzeným pstruhem a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
3 | Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací mísu vymažeme olejem. Rozšleháme mléko, smetanu, vejce a muškátový oříšek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme kousky pstruha, fettucine, na tenké plátky nakrájený fenykl, na kolečka nakrájené cibulky a promícháme. |
4 | Směs nalijeme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 1 hodinu. Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkami fenyklu a ihned podáváme. |