Základní ořechové mléko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní ořechové mléko
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61151 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
200 g | Ořechy vlašské |
960 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Základní ořechové mléko postup přípravy receptu:
1 | Jádra ořechů necháme namočená ve vodě nejméně 6 hodin. |
2 | Potom ořechy s vodou rozmixujeme a přes čisté plátno scedíme na ořechové mléko. (Mléko můžeme podle chuti osladit, není to nutné). |
3 | Ořechové mléko uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v chladničce max. 4 dny. Před použitím protřepeme. |
Poznámka
Ořechové mléko můžeme připravit i z jiných druhů ořechů, doba namáčení je potom odlišná.