Recept

Preclíčky s čokoládovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 61160

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na polevu
200 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
10 g Kokosový tuk
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
21% Sacharidy 75 g
39% Tuky 30 g
2% Sodík 42 mg
12% Bílkoviny 7 g

Preclíčky s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190°C.

2

Utřeme v míse změklé máslo, přidáváme po částech cukr, vanilkový cukr, žloutek, vejce a prosátou mouku se solí.

3

Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechu tvoříme malé preclíčky. Na dávku budou třeba asi 4 plechy.

4

Preclíčky pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

5

Upečené preclíčky necháme na mřížce vychladnout.

6

V mezičase si připravíme polevu. Utřeme cukr s tukem a horkou vodou, přidáme kakao a dobře utřeme. Vychladlé preclíčky namáčíme v polevě a na mřížce necháme zcela zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept