Zelený džus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený džus
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61167 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Jablka |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
40 g | Petržel - nať |
30 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 922,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Jablka, Limetka, Máta, Okurka salátová, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený džus postup přípravy receptu:
1 | Do odšťavňovače dáme omytou okurku, řapíkatý celer, propláchnutý špenát, petrželku, omytou limetku, omyté jablko a lžíci mátových lístků. Vše zpracujeme na šťávu. |
2 | Džus nalijeme do sklenic a ihned podáváme. |