Jednoduchý recept

Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6117
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
425 g Losos ve vlastní šťávě
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Conchiglie
4 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
18% Sacharidy 65 g
36% Tuky 27 g
44% Sodík 877 mg
62% Bílkoviny 35 g

Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozehřejeme máslo a při nízké teplotě asi 3min restujeme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek do změknutí. Poté zaprášíme moukou a ještě krátce orestujeme.

3

V misce smícháme zakysanou smetanu s mlékem a za stálého míchání směs nalijeme na cibuli. Omáčku zahříváme ještě cca 3min až začne vařit a zhoustne. Mezitím stále mícháme.

4

Přidáme nakrájeného lososa bez nálevu, nakrájenou petrželku a prohřejeme. Vložíme těstoviny a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Conchiglie-mušle

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept