Studená okurková polévka s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená okurková polévka s bazalkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61170 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
40 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máta |
2 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Ořechy Kešu |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
230 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 841,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Máta, Okurka salátová, Ořechy Kešu, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená okurková polévka s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka. |
2 | Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem. |
Osvěžení v letních horkých dnech.