Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61174
Kategorie: Makronky

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Čokoláda 70% kakao
90 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
70 g Hrozinky
75 g Mandle mleté
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Ořechy lískové
1 polévková lžíce Rum
0,5 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na polevu
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Cukr moučkový
Na ozdobu
15 ks Třešně kandované

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
14% Sacharidy 52 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 49 mg
12% Bílkoviny 7 g

Švýcarské makronky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.

2

Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.

3

Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.

4

Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.

5

V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.

6

Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept