Kynuté trojhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté trojhránky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61175 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
42 g | Droždí |
210 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
520 g | Pohanková mouka hladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
200 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na ozdobu | |
50 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 208,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pohanková mouka hladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté trojhránky postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. |
2 | V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka. |
3 | Oloupané mandle drobně posekáme. |
4 | V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout. |
5 | Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky. |
6 | Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout. |
7 | Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi. |
8 | Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá |