Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61176
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 balení Droždí sušené
1 kávová lžička Med včelí
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
Na vaření
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 912kJ
10% Sacharidy 35 g
6% Tuky 5 g
8% Sodík 162 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynuté kroužky bagels postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.

3

Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.

4

Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.

5

V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.

6

Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

7

Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept