Kynuté kroužky bagels - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté kroužky bagels
Kynuté kroužky bagels
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61176 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 balení | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Med včelí |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Na vaření | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté kroužky bagels postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout. |
3 | Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců. |
4 | Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout. |
5 | V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech. |
6 | Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. |
7 | Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce. |