Jednoduchý recept

Rychlý irský chleba

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61179

Ingredience

300 ml Mléko - podmáslí
280 g Mouka celozrnná špaldová
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
30% Sacharidy 107 g
4% Tuky 3 g
12% Sodík 234 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rychlý irský chleba postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

V míse promícháme 250 g hladké a 250 g celozrnné mouky se sodou a solí. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme podmáslí. Hnětačem vypracujeme těsto, které ještě vypracujeme na vále, který jsme posypali zbylou hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochánek o průměru kolem 20 cm, který položíme na plech. Na chlebu uděláme ostrým nožem hluboký kříž, celý chléb posypeme zbylou celozrnnou moukou.

3

Chleba pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Upečený chleba při poklepu zní dutě.

4

Na drátěné mřížce necháme chleba vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept