Recept

Kynuté bulky s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61180
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
100 g Hrozinky
50 g Kandovaná citronová kůra
2 špetka Kardamom
160 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na potření
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 polévková lžíce Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
28% Sacharidy 102 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 328 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kynuté bulky s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky.

3

Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut.

4

Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout.

5

Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

6

Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept