Kynuté bulky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté bulky s rozinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61180 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
100 g | Hrozinky |
50 g | Kandovaná citronová kůra |
2 špetka | Kardamom |
160 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
550 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2,5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 118,2mg |
Draslík | 335,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 94,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 290,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Kardamom, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté bulky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky. |
3 | Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut. |
4 | Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout. |
5 | Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. |
6 | Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout. |