Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61184
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 balení Droždí sušené
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 kávová lžička Med včelí
200 g Mouka rýžová
100 g Mouka sójová odtučněná
1 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Vinný kámen
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
26% Sacharidy 93 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 199 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rychlý dietní chleba postup přípravy receptu:

1

Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.

3

Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.

4

Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

5

Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept