Recept

Pečené masové taštičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61185
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
0,5 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
120 g Máslo čerstvé
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
Na náplň
2 ks Cibule
1,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel nať sušená
2 polévková lžíce Smetana kysaná
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Vepřová kýta
2 polévková lžíce Voda pitná
Na potření
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 599kJ
20% Sacharidy 73 g
36% Tuky 27 g
25% Sodík 498 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečené masové taštičky postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, taštičky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr. Máslo necháme na mírném plameni rozehřát.

3

Do mísy prosejeme 500 g mouky, přidáme sůl, vlažné máslo, rozšlehané vejce a rozpuštěné droždí. Hnětačem zpracujeme těsto, které se lepí.

4

Vál posypeme zbylou moukou, na něj vyklopíme těsto a zhruba 8 – 10 minut ho zpracováváme, dokud se lepí. Poté ho přeložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout.

5

V mezičase si připravíme náplň. Oloupanou cibuli, maso a petrželovou nať nakrájíme na drobno.

6

Cibuli osmažíme na oleji do sklovata, přimícháme maso a za stálého míchání osmažíme. Usmažené maso stáhneme z plotny, přimícháme zbylé suroviny a necháme vychladnout.

7

Vykynuté těsto na válu rozválíme na placku silnou asi 1 cm (je-li třeba, podsypeme troškou hladké mouky). Z placky vykrajujeme 8 cm v průměru kolečka. Do středu každého kolečka dáme část směsi, okraje koleček potřeme rozšlehaným bílkem, rozpůlíme a okraje přitiskneme, čímž vytvoříme půlměsíc.

8

Taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem, položíme na plechy a necháme asi 10 minut dokynout. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut do zlatova. Taštičky podáváme teplé, chutné jsou ale i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept