Jednoduchý recept

Paprikový hummus

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61187
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
50 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín celý
40 g Konopné semínko loupané
1 polévková lžíce Olej olivový
150 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl mořská
120 g Tahini bez soli

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 330 mg
11% Bílkoviny 6 g

Paprikový hummus postup přípravy receptu:

1

Do mixeru dáme očištěné, nakrájené papriky, pastu tahini, konopná semínka, oloupaný česnek, sůl, kmín, cayenský pepř a mletou papriku. Přilijeme citronovou šťávu a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka.

2

Hotový hummus necháme vychladit do ztuhnutí. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 4 dny.

Poznámka

Můžeme podávat s kousky čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept