Recept

Pečené placičky s rajčatovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61189
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
120 ml Mléko polotučné
80 g Mouka celozrnná špaldová
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán
Na náplň
3 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
3 kávová lžička Olej olivový
30 g Oříšky piniové
3 ks Rajčata
40 g Rajčata sušená sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
19% Sacharidy 70 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 278 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pečené placičky s rajčatovou náplní postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, placičky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

2

Do mísy prosejeme mouky (z hladké 40 g odložíme na posypání válu), vsypeme sůl, kypřicí prášek a promícháme. Přidáme drobně nakrájené vychlazené máslo a vytvoříme drobenku, do které nastrouháme parmazán. V drobence uděláme důlek, vlijeme do něj mléko a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit.

3

Zbylou moukou posypeme vál, na něm rozválíme těsto na placku tloušťky půl cm. Z placky vykrájíme 6 koleček o průměru 10 cm.

4

Placičky dáme na plech, potřeme 2 lžičkami olivového oleje, mezi placičkami necháme velké mezery. Okraje placiček můžeme ozdobit vpichy vidličkou.

5

Omytá čerstvá rajčata nakrájíme na tenké plátky.

6

Na náplň na drobno nakrájíme oloupaný česnek a smícháme se lžičkou olivového oleje. Naložená sušená rajčata necháme okapat a drobně pokrájíme, listy bazalky nakrájíme na proužky. Česnek, rajčata a bazalku promícháme.

7

Rajčatovou směs natřeme na placičky, na ni narovnáme plátky rajčat a dáme péci do předehřáté trouby na zhruba 7 minut, poté placičky posypeme piniovými oříšky a pečeme ještě 4 – 5 minut.

8

Placičky podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept