Jednoduchý recept

Telecí játra jako minutka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6119

Ingredience

600 g Játra telecí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
16% Sodík 312 mg
53% Bílkoviny 30 g

Telecí játra jako minutka postup přípravy receptu:

1

Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.

2

Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.

3

Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.

4

Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory opečené nebo hranolky s tatarskou omáčkou, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept