Vdolečky s ricottou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolečky s ricottou a bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61193 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
0,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
270 ml | Mléko polotučné |
480 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
220 g | Sýr Ricotta |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 96,1mg |
Draslík | 187,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 418,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Sůl, Sýr Ricotta, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolečky s ricottou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. |
2 | V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky. |
3 | V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku. |
5 | Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut. |
6 | Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné. |