Kynuté taštičky s kedlubnovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté taštičky s kedlubnovou náplní
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61195 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
42 g | Droždí |
530 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
1 kg | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce | Smetana kysaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Gruyére |
200 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 289,5mg |
Draslík | 942,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,6mg |
Vitamín E | 13,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Kedlubna, Kopr čerstvý, Máta, Muškátový oříšek, Pažitka, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Gruyére, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana kysaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté taštičky s kedlubnovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, taštičky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Do mísy prosejeme 500 g mouky (zbytek odložíme na posypání válu) do středu vlijeme 4 lžíce vody, v níž jsme rozmíchali droždí, přisypeme trošku mouky z okraje mísy a necháme vykynout. Poté přimícháme rozšlehaný žloutek, zbylou vlažnou vodu, sůl a olej. Pomocí hnětače vypracujeme těsto, které se lepí. Těsto přendáme na moukou posypaný vál a vypracováváme tak dlouho, až je těsto hladké a nelepí se. Těsto vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme alespoň hodinu kynout. |
3 | V mezičase připravíme náplň. Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, případnou vodu z nich vylijeme. Tvaroh v míse rozmělníme vidličkou, přidáme ustrouhaný sýr, rozšlehané vejce a kysanou smetanu. Do tvarohové směsi přimícháme na drobno nasekané bylinky, sůl, oříšek a pepř. Směs zamícháme do ustrouhaných kedluben. |
4 | Vykynuté těsto prohněteme na vále, utvoříme 12 bochánků a každý z nich rozválíme na tenkou placku. Necháme dalších 15 minut kynout. |
5 | Žloutek v šálku rozšleháme se sladkou smetanou. |
6 | Na každou vykynutou placičku dáme do středu kedlubnovou náplň, okraje potřeme rozlehaným bílkem, placičku přehneme a okraje pevně stiskneme. Každou taštičku několikrát propíchneme špičatou špejlí. |
7 | Taštičky klademe, ve větší vzdálenosti od sebe, na plech, potřeme smetanou se želoutkem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. |
8 | Hotové taštičky necháme vychladnout na mřížce a podáváme. |