Pizza sypané čtverce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza sypané čtverce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61197 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 balení | Těsto na pizzu |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na posypání | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
40 g | Mandle |
1,5 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 105,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 89,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Kmín celý, Mák - semena, Mandle, Slunečnice - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza sypané čtverce postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, pizzy budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Těsto připravíme podle návodu na obalu. |
3 | Oloupané mandle nasekáme nahrubo a promícháme s kmínem, slunečnicovými semínky a mákem. |
4 | Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát 5 mm silný. V misce rozšleháme žloutek s vodou, těsto jím potřeme a rozkrájíme na čtverce 5x5 cm. Čtverce posypeme směsí koření a mandlí. |
5 | Čtverce rozložíme na plechy a v předehřáté troubě pečeme 12 – 15 minut. Po upečení necháme čtverce lehce zchladit na tácu a podáváme. |