Recept

Listové šneky se sardelkami a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61199
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Těsto
1 balení Listové těsto
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
Na náplň
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary sterilované
100 ml Olej olivový
150 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
2 ks Sardinky v oleji
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 25 g
21% Sodík 412 mg
15% Bílkoviny 9 g

Listové šneky se sardelkami a olivami postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

2

Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty.

3

Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme.

4

Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu.

5

Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut.

6

Šneky necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept