Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61201
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na těsto
4 polévková lžíce Hrách loupaný
140 g Máslo čerstvé
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Smetana kysaná
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 988 kcal
Kilojoule 4 136kJ
17% Sacharidy 62 g
87% Tuky 65 g
39% Sodík 780 mg
68% Bílkoviny 38 g

Lotrinský koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Do mísy prosejeme 250g mouky (zbylou mouku odložíme na posypání plechu), přidáme sůl, nakrájené máslo, sůl, ve vodě rozšlehaný žloutek a nejprve pomocí hnětače, poté rukama zpracujeme těsto. Z vypracovaného těsta utvoříme bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat.

3

Odpočinuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenkou placku, kterou vyložíme dortovou formu. Těsto propícháme vidličkou, přikryjeme pečicím papírem a posypeme hrachem. Korpus pečeme v předehřáté troubě. Zhruba po 12 minutách odstraníme papír i hrách a pečeme ještě asi 45 minut. Upečený korpus necháme zchladnout.

4

V mezičase připravíme náplň. Plátky uzeného bůčku bez kůže nakrájíme na tenké proužky, ementál nastrouháme. V misce rozšleháme kysanou smetanu s vejci, žloutkem, kořením a solí.

5

Upečený korpus rovnoměrně poklademe šunkou a sýrem, zalijeme smetanovou směsí a pečeme asi 25 – 35 minut. Pokud by koláč moc hnědnul, přikryjeme ho alobalem.

6

Upečený koláč necháme jen velmi mírně zchladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept