Recept

Koláč s dýní a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61203
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Dýně Hokkaidó
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Čedar
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
130 ml Vývar zeleninový
Na vaření brambor
100 g Brambory
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 801kJ
8% Sacharidy 30 g
36% Tuky 27 g
42% Sodík 849 mg
64% Bílkoviny 36 g

Koláč s dýní a sýrem postup přípravy receptu:

1

Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout.

3

Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout.

4

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka.

5

K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme.

6

Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne.

7

Upečený koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept