Recept

Francouzský koláč s brambory a pórkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61205
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
350 g Brambory
150 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Pórek
60 g Roketa
0,5 kávová lžička Sůl
65 g Sýr Gruyére
2 ks Vejce slepičí
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 169kJ
17% Sacharidy 60 g
30% Tuky 22 g
17% Sodík 332 mg
38% Bílkoviny 21 g

Francouzský koláč s brambory a pórkem postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Brambory ve slupce vaříme v 150 ml vody osolené 0,5 lžičkou soli do měkka, slijeme a necháme vychladnout.

3

Prosátou mouku v míse promícháme se solí, drobně pokrájenými lístečky tymiánu a zbylými surovinami na těsto. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v chladničce necháme 30 minut odpočinout.

4

V mezičase připravíme náplň. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenčí proužky, které 5 minut vaříme v 100 ml vody, poté slijeme a necháme okapat a vychladnout.

5

Odpočinuté těsto tence vyválíme a vyložíme jím formu. Dno koláče posypeme polovinou ustrouhaného sýra, poté střídavě klademe plátky brambor, pórek, pažitku, pokrájenou roketu a na konec zbylý sýr. Vejce s mlékem rozšleháme, přidáme zbylou sůl, pepř a papriku a přelijeme přes náplň.

6

Koláč v předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Upečený koláč podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept