Španělské ptáčky z kuřecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské ptáčky z kuřecího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 hrst | Kapary sterilované |
4 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
50 g | Olej stolní |
1 hrst | Olivy černé |
4 ks | Párky mini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 264,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé, Párky mini, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské ptáčky z kuřecího masa postup přípravy receptu:
1 | Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme. |
2 | Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary. |
3 | Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce. |
4 | Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme. |
5 | Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka. |
6 | Šťávu můžeme zahustit moukou. |
Udělala jsem klasiku, tak jak jsem zvyklá u ptáčků dělaných z hovězího masa. Bez oliv a kaparů. Šťávu jsem zahustila moukou,ale závitky jsem v mouce neobalovala. Dobrá volba pro všechny, kteří preferují kuřecí maso, rychlá příprava a moc dobrá chuť. Palec nahoru.