Jednoduchý recept

Španělské ptáčky z kuřecího masa

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Španělské ptáčky z kuřecího masa 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 6122
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Anglická slanina
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 hrst Kapary sterilované
4 ks Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
50 g Olej stolní
1 hrst Olivy černé
4 ks Párky mini
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 264kJ
4% Sacharidy 13 g
103% Tuky 78 g
183% Sodík 4 g
115% Bílkoviny 65 g
Španělské ptáčky z kuřecího masa
  • Španělské ptáčky z kuřecího masa
  • 1
  • Španělské ptáčky z kuřecího masa
  • 2
  • Španělské ptáčky z kuřecího masa
  • 3
  • Vložit obrázek

Španělské ptáčky z kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.

2

Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.

3

Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.

4

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.

5

Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.

6

Šťávu můžeme zahustit moukou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Španělské ptáčky z kuřecího masa
Udělala jsem klasiku, tak jak jsem zvyklá u ptáčků dělaných z hovězího masa. Bez oliv a kaparů. Šťávu jsem zahustila moukou,ale závitky jsem v mouce neobalovala. Dobrá volba pro všechny, kteří preferují kuřecí maso, rychlá příprava a moc dobrá chuť. Palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept