Telecí játra na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na cibuli
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Játra telecí |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 503,9mg |
Draslík | 644,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra pouze otřeme, odstraníme blány a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na sádle do žluta, přidáme nakrájené maso, opepříme a za stálého míchání opékáme, až budou dostatečně opečená. |
3 | Hotová játra přendáme na teplou mísu, šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce povaříme. Poté podlijeme 3 lžícemi vývaru, krátce povaříme a játra přelijeme. |
Poznámka
Játra osolíme až těsně před vyjmutím z pánve, neboť by ztvrdla.