Losos na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6125 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lilek |
600 g | Losos obecný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pórek |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 856,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 384,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Lilek, Losos obecný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme nahrubo zeleninu a všechnu kromě lilku na oleji opečeme. |
2 | Polovinou množství vyložíme pekáč. |
3 | Osolíme a opepříme lososa, zakápneme citr.šťávou, obalíme v mouce a osmahneme zprudka z obou stran. |
4 | Vložíme na zeleninu do pekáče, zasypeme zbývající zeleninou, zalijeme vínem, přikryjeme alobalem a zapečeme. |