Kynutý cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý cibulový koláč
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61257 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
21 g | Droždí |
140 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Na náplň | |
2 kg | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Slanina anglická |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 495,0mg |
Draslík | 937,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 481,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě vyhřáté na 210 °C. |
2 | Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), do důlku rozdrobíme droždí, které jsme rozmíchali ve vlažném mléce, posypeme trochou mouky a necháme kynout asi 15 minut. Poté přidáme 20 g másla a sůl. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teple 30 minut kynout. Poté těsto prohněteme, znovu přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. |
3 | V mezičase připravíme náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a cibuli na něm smažíme, až zesklovatí. Do cibule zamícháme rozšlehaná vejce. |
4 | Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme placku a vyložíme jím formu. Na těsto narovnáme cibulovou náplň, rovnoměrně posypeme drobně pokrájenou anglickou slaninou a kmínem. |
5 | Koláč pečeme v předehřáté troubě 10 minut, poté snížíme teplotu na 170 °C a zalijeme žloutky, které jsme rozšlehali v osolené smetaně. Pečeme ještě asi 50 minut. |
6 | Po upečení necháme koláč lehce zchladnout a teplý podáváme. |