Recept

Kynutý cibulový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 61257
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na těsto
21 g Droždí
140 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Na náplň
2 kg Cibule
0,3 kávová lžička Kmín drcený
80 g Slanina anglická
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 153kJ
29% Sacharidy 103 g
74% Tuky 55 g
22% Sodík 436 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kynutý cibulový koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě vyhřáté na 210 °C.

2

Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), do důlku rozdrobíme droždí, které jsme rozmíchali ve vlažném mléce, posypeme trochou mouky a necháme kynout asi 15 minut. Poté přidáme 20 g másla a sůl. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teple 30 minut kynout. Poté těsto prohněteme, znovu přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout.

3

V mezičase připravíme náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a cibuli na něm smažíme, až zesklovatí. Do cibule zamícháme rozšlehaná vejce.

4

Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme placku a vyložíme jím formu. Na těsto narovnáme cibulovou náplň, rovnoměrně posypeme drobně pokrájenou anglickou slaninou a kmínem.

5

Koláč pečeme v předehřáté troubě 10 minut, poté snížíme teplotu na 170 °C a zalijeme žloutky, které jsme rozšlehali v osolené smetaně. Pečeme ještě asi 50 minut.

6

Po upečení necháme koláč lehce zchladnout a teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept