Belgické adventní sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Belgické adventní sušenky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61262 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 plátek | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2,5 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 15,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Belgické adventní sušenky postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem a vysypeme plátky mandlí, dřevěné formičky vysypeme Solamylem. Sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, perníkovým kořením, skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, pokrájeným máslem a žloutkem ušlehaným s mlékem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do´fólie a necháme v chladničce 30 minut vychladit. |
3 | Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále, vyválíme 5 mm silnou placku, vykrájíme kousky tak velké, jako jsou formičky a těsto do nich vtlačíme. Obrácenou formičkou klepneme o vál, sušenky vyklopíme a rozložíme na plechy. Před pečením sušenky potřeme vodou, abychom smyli Solamyl. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 15 minut. Na mřížce necháme sušenky vychladnout. |