Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61265

Ingredience

0,3 kávová lžička Amonium
250 g Cukr krupice
2 balení Cukr vanilka
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
17% Sacharidy 61 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 50 mg
10% Bílkoviny 6 g

Sladké tyčky s amoniem postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.

2

Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.

3

Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.

4

V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept